‘Όταν το φαγητό γίνεται τέχνη, ζωγραφική. Όταν το φαγητό αγγίζει τις αισθήσεις της οράσεως πρώτα και όχι της γεύσεως. Όταν τα φαγητά γίνονται τα παστέλ χρώματα και τα τραπέζια ο καμβάς του καλλιτέχνη τότε σίγουρα μιλάμε για μπουφέ…

Απο πολύ παλιά η μαγειρική ασχολιόταν με την παρουσίαση του φαγητού, στην σύγχρονη εποχή όμως, με τις απαιτήσεις των καταστάσεων να ορίζουν τον μπουφέ απαραίτητο και ως μόνο τρόπο διάθεσης γεύματος μεγάλων συνεστιάσεων, η τέχνη της παρουσίας του φαγητού έφτασε σε άλλα επίπεδα.

Σήμερα το «στήσιμο» του μπουφέ γίνεται απο ειδικά εκπαιδευμένους μάγειρες και η προετοιμασία του είναι σαφώς πιό απαιτητική από κάθε άλλο είδος παρουσίας φαγητού.