Βάφτιση μαζί με το γάμο: η μόδα της εποχής

6103

Βάφτιση μαζί με το γάμο: η μόδα της εποχής

Πολλοί την αναφέρουν και ως Γαμοβάφτιση!

Ενδιαφέρεστε;

  Συναινώ στην αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων μου.

  Μία συνήθη επιλογή των μελλονύμφων και τις δυσκολίες που αυτή φέρνει έχουν τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα κτήματα και οι αίθουσες γάμου, καθώς πλέον όλο και περισσότερα ζευγάρια προτιμούν να συνδυάσουν το γάμο τους με τη βάφτιση του πρώτου τους παιδιού. Οι λόγοι φυσικά είναι αυτονόητοι. Μια τέτοια επιλογή έχει σαφώς μικρότερο κόστος σε σχέση με δυο διαφορετικές δεξιώσεις, ενώ συχνά προκύπτει ως αναγκαστικό αποτέλεσμα μιας απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης, η οποία δυσκολεύει την τέλεση του γάμου κατά τη διάρκειά της. Κάποιες άλλες φορές η βάπτιση γίνεται μόνη της και οι γονείς θέλουν απλώς να τη συνδυάσουν με κάποιο μεγάλο γλέντι για μικρούς και μεγάλους.

  Και στις δύο περιπτώσεις – και ιδιαίτερα φυσικά στην πρώτη- ο υπεύθυνος του κτήματος χρειάζεται να διευθετήσει ποικίλα πρακτικά θέματα και ανάλογα με τον επαγγελματισμό και την εμπειρία του να δώσει λύσεις σε διάφορους τομείς, για να πετύχει ένα αρμονικό σύνολο. Ένα βασικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί είναι ο στολισμός του εξωτερικού χώρου και της αίθουσας της δεξίωσης, έτσι ώστε να ταιριάζει τόσο σε γάμο όσο και σε βάπτιση ανάλογα φυσικά και με τις επιθυμίες του ζευγαριού. Έτσι, μπορούν να επιλεγούν έντονοι χρωματισμοί και ανάλαφρο σκηνικό που θα παραπέμπει στο ρομαντισμό της νέας οικογένειας που μόλις έχει δημιουργηθεί.

  Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην ώρα που θα τελεστούν τα μυστήρια. Αν είναι χειμώνας, άνοιξη ή φθινόπωρο, μπορούν κάλλιστα να γίνουν πρωί ή μεσημέρι και έτσι να έχουν όλο το χρόνο οι νεόνυμφοι να γιορτάσουν με τους φίλους τους χωρίς να ανησυχούν ότι θα περάσει η ώρα και το νεοφώτιστο μωρό τους θα κουραστεί. Αν όμως είναι καλοκαίρι, κάτι τέτοιο αντενδείκνυται, αφού η ζέστη θα είναι ανυπόφορη. Φυσικά, υπάρχουν αίθουσες δεξιώσεων με αίθριο και υαλοπετάσματα που επιτρέπουν στο έντονο καλοκαιρινό φως να μπει στην αίθουσα, η οποία είναι κλειστή και κλιματίζεται. Αν όμως το ζευγάρι προτιμάει να χαρεί τον υπαίθριο χώρο του κτήματος, τότε η καλύτερη ώρα είναι νωρίς το απόγευμα, έτσι ώστε και τα παιδιά να μην ξενυχτήσουν πολύ.

  Το σημαντικότερο όμως θέμα που ανακύπτει σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι η διασκέδαση των καλεσμένων, που αποτελούνται από ένα ετερόκλητο σύνολο παιδιών και ενηλίκων. Σε αυτές τις περιπτώσεις τη λύση μπορεί να δώσει ένας παιδότοπος, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με φουσκωτά παιχνίδια σε επικοινωνία με την αίθουσα της δεξίωσης. Έτσι, διασφαλίζεται η ανενόχλητη διασκέδαση των γονιών, οι οποίοι θα μπορούν να πιουν και να χορέψουν ξέγνοιαστα ξέροντας ότι τα παιδιά τους περνούν και αυτά καλά σε έναν φυλασσόμενο χώρο, με τον οποίο έχουν οπτική επαφή. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία έχει και η απασχόληση των παιδιών με κάποιον κλόουν για μερικές ώρες, έτσι ώστε να τους μείνει πραγματικά αξέχαστη η γιορτή.

  Με αυτά τα μικρά μυστικά μπορεί η ατμόσφαιρα να γίνει υπέροχη, μικροί και μεγάλοι να γίνουν μια αγαπημένη παρέα και φυσικά η χαρά να είναι διπλή, αφού μέσα σε μια μέρα ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου οι γονείς και ευλογήθηκε το καινούριο μέλος της οικογένειάς τους!