Διαδικασίες Βάπτισης

3940

Διαδικασίες Βάπτισης

Πολλοί την αναφέρουν και ως Γαμοβάφτιση!

Ενδιαφέρεστε;

  Συναινώ στην αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων μου.

  Προχωρώντας η εγκυμοσύνη, μετά από την σκέψη και ευχή μου να πάνε όλα καλά και να γεννηθεί το μωρό μου με υγεία, ενδόμυχα και χωρίς να τολμώ να το εκφράσω δυνατά σκέφτομαι το πρώτο σημαντικό γεγονός μετά την γέννηση του. «ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ»

  Κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι. Χρώματα-Πράγματα- Ρουχαλάκια-Μπομπονιέρες. Ανοίγω τα μάτια και για ένα είμαι σίγουρη. Παρά του ότι δεν έχω ιδέα για το αντικείμενο, η ΒΑΦΤΙΣΗ του μωρού μου θα είναι ονειρική

  Ο λόγος που είμαι σίγουρη; Απλούστατος! Είναι αυτό το περιοδικό το οποίο εμπιστεύθηκα στον γάμο μου και πήγαν όλο περίφημα. Σε λίγους μήνες θα το εμπιστευθώ και για την βάφτιση του μωρού μου και είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν όλα τέλεια και χωρίς άγχος.

  Οι περισσότεροι πριν ακόμη γεννηθεί το μωρό μας έχουμε ήδη επιλέξει ποιος θα είναι ο νονός ή η νονά. Σίγουρα είσαι καλύτερα να είναι κάποιος από το οικογενειακό μας περιβάλλον ή πολύ στενός φίλος. Κάποιος που θα εμπιστευόμαστε αφού θα είναι ο πνευματικός γονιός του παιδιού μας. Κάποιος που θα το αγαπά και θα το νοιάζεται, διότι θα είναι μια σχέση ζωής.

  Αφού επιλέξαμε τον νονό ή την νονά πρέπει να συνεργαστούμε μαζί του για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Η συνεργασία μαμάς και νονού ή νονάς είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να σεβαστούμε επιλογές και επιθυμίες ο ένας του άλλου και να καταλήγουμε σε αυτό που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.

  Ήλθε η ώρα να ορίσουμε την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ του μεγάλου γεγονότος. Να ορίσουμε την ημέρα και την ώρα της πρώτης επίσημης εμφάνισης του αστεριού μας. Οι περισσότερες βαφτίσεις γίνονται αμέσως μετά το Πάσχα, Άνοιξη, Καλοκαίρι και τους πρώτους Φθινοπωρινούς μήνες.

  ΄Αν θα βαφτίσετε στην εκκλησία της ενορίας σας, τη μέρα που θα κλείνετε την εκκλησιά πρέπει να προσκομίσετε το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ γέννησης του παιδιού σας. Αν θα βαφτίσετε σε άλλη εκκλησία πρέπει να πάρετε από τον ιερέα της ενορίας σας ένα πιστοποιητικό που ονομάζεται ΠΑΡΑΕΝΟΡΙΑΣ ΒΑΦΤΙΣΗ. Αυτό θα το παρουσιάσετε στον ιερέα της εκκλησίας που θέλετε να κάνετε την βάφτιση.

  Τελειώνοντας με την εκκλησία άμεσα πρέπει να γίνει και η επιλογή του χώρου της ΔΕΞΙΩΣΗΣ. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο χώρος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην εκκλησία ή σε μια λογική απόσταση για να μην ταλαιπωρούμαστε. Είναι σημαντικό να γίνει έγκαιρα η επιλογή του χώρου δεξίωσης διότι με την τέλεση πολλών βαφτίσεων και γάμων, αν καθυστερήσουμε δεν θα βρίσκουμε εκεί που θέλουμε και θα μειωθούν οι επιλογές μας. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να κλείσουμε ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗ.