Ευτυχισμένοι όλοι μαζί

5005

Στο κοντινό μας περιβάλλον, είτε προσωπικό είτε επαγγελματικό , συναντούμε περιπτώσεις όπου παντρεύονται δυο άνθρωποι με παιδιά από προηγούμενο γάμο. Σχηματίζουν μια μεγάλη οικογένεια και μένουν σε ένα μεγάλο σπίτι. Είναι η εικόνα μιας ευτυχισμένης πολυμελούς οικογένειας, που όμως εμφανίζουν και διαφορετικά προβλήματα από τα συνηθισμένα.

Αρχικα τα παιδιά,ιδιαίτερα αν βρίσκονται στην παιδική ηλικια και στην εφηβεια, χρειάζονται λίγο χρόνο για να ενταχθούν στη νέα μορφή οικογενείας. Ξαφνικα πρέπει να δεχθούν μια νέα πατρική και μητρική φιγούρα αντίστοιχα στο σπίτι, αλλά και νέα αδέρφια. Ειναι αναγκαία η συμβολή και των δυο συζύγων προκειμένου να υπάρχει μια φιλική και δεκτικη ατμόσφαιρα μέσα στη νέα οικογένεια.

Απο την πλευρά τους, οι δυο “νέοι” γονείς, πρέπει να συμπεριφερονται ίσα σε ολα τα παιδια. Πρεπει να τονωσουν τις αδερφικες σχέσεις μεταξύ αυτων και να βρίσκουν τρόπους για να κρατούν τη νέα οικογένεια ενωμένη,συνήθως με οικογενειακες εξόδους και γεύματα. Επισης, είναι συνετό να προσπαθησουν να μην εκφράζουν παραπάνω αγάπη σε κάποιο απο τα παιδιά επειδή τα υπόλοιπα μπορεί να αισθανθούν οτι η θέση τους είναι παράμερη μεσα σε αυτό το οικογενειακο σύνολο.

Αψηφωντας τις πραγματικές σχέσεις αίματος μεταξύ τους και με πολλή αγάπη και φροντιδα, ολα τα μέλη θα νιώσουν οτι ανήκουν σε μια οικογένεια. Τα παιδιά θα θεωρούνται μεταξύ τους αδέρφια και οι γονείς θα τα βλέπουν ολα παιδιά τους και θα τους φέρονται ισότιμα. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπιζουν θα ειναι ίδια με εκείνα που προσπαθεί να λύσει μια οποιαδήποτε οικογένεια.