Λύσεις στις αναποδιές της δεξίωσης

5623

Την ημέρα του γάμου σας, δυστυχώς, πολλές αναποδιές μπορεί να τύχουν. Από το να βρέχει και ο χώρος της δεξίωσης στο κτήμα γάμου να είναι υπαίθριος μέχρι τα παρανυφάκια να κάνουν τρομερό σαματά μέσα στην αίθουσα. Για όλα όμως υπάρχουν λύσεις εύκολες, αρκεί κάποιος να είναι σχετικά προνοητικός.

Ο μεγαλύτερος φόβος κάθε νύφης είναι να βρέχει την ημέρα του γάμου της. Ίσως για αυτό να έχει προκύψει η λαϊκή σοφία ότι η βροχή δίνει ευλογία σε ένα ζευγάρι, σαν μια προσπάθεια δηλαδή εξευμενισμού και καλοπιάσματος της απογοητευμένης νύφης. Όμως, ο βροχερός καιρός, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται από τους περισσότερους, μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ατμοσφαιρικό σκηνικό που θα αποτυπωθεί στις φωτογραφίες. Αγοράστε μερικές μεγάλες ομπρέλες στα χρώματα του στολισμού και βγάλτε ρομαντικές φωτογραφίες καθώς θα φιλάτε το άλλο σας μισό κάτω από τη θαλπωρή μιας ομπρέλας. Παράλληλα, καλό θα ήταν να έχετε συνεννοηθεί από πριν με το κτήμα, έτσι ώστε να έχουν τοποθετηθεί τάπητες πάνω στο γρασίδι για τα σημεία που θα χρειαστεί να πατήσετε, για να μη γίνει χάλια το νυφικό, ενώ αυτονόητο είναι πως πρέπει να έχετε κλείσει κάποιο κτήμα που μπορεί να σας παρέχει κλειστή αίθουσα για την περίπτωση ξαφνικής βροχής. Τέλος, αν η αίθουσα της δεξίωσης διαθέτει και κάποια σημεία στην οροφή με τζάμι, θα είναι πολύ ξεχωριστό να γλεντάτε υπό τους ήχους της βροχής και με τις σταγόνες κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι σας.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί στη διάρκεια της δεξίωσης είναι τα παρανυφάκια να είναι πολύ ζωηρά και να ενοχλούν τους ενήλικες. Ακόμα και αν τους φορέσατε επίσημο φόρεμα και κοστούμι δεν σημαίνει πως θα ξεχάσουν την παιδική τους φύση και θα μπορέσουν να κάτσουν φρόνιμα για τόσες ώρες. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον τα παιδάκια είναι αρκετά, θα ήταν πολύ όμορφο εκ μέρους σας αν κανονίζατε σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της αίθουσας να έρθει κάποιος επαγγελματίας που θα μπορούσε να τα απασχολήσει. Αν μάλιστα υπάρχει και ειδικός χώρος με παιχνίδια, τότε και τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα και οι γονείς θα διασκεδάσουν εντελώς ξέγνοιαστοι.

Τη δεξίωση όμως μπορεί αν όχι να καταστρέψει αλλά σίγουρα να καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να κουραστούν όσοι περιμένουν, μια πιθανή αργοπορία κάποιων καλεσμένων, επειδή χάθηκαν στο δρόμο. Καλό θα ήταν λοιπόν να έχετε επισυνάψει στο προσκλητήριο και ένα χάρτη με οδηγίες για το πώς να μεταβούν οι καλεσμένοι από την εκκλησία στην αίθουσα της δεξίωσης ή να ζητήσετε από τους κουμπάρους και τους στενούς σας φίλους που γνωρίζουν ακριβώς την τοποθεσία να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους καλεσμένους. Φυσικά αυτή η αναποδιά δεν μπορεί να συμβεί αν κάνετε το γάμο σας σε κάποιο κτήμα, στο οποίο η αίθουσα του γάμου θα είναι σε απόσταση μερικών μέτρων από την εκκλησία.

Τέλος, κάτι για το οποίο θα πρέπει να έχετε φροντίσει από πριν είναι τα λουλούδια που θα χρησιμεύσουν στο στολισμό της αίθουσας. Αν διαλέξετε ευπαθή λουλούδια, όπως γαρδένιες και τουλίπες, μπορεί να έχουν αρχίσει να μαραίνονται, όταν πια αρχίσει η δεξίωση. Για αυτό το λόγο προτιμήστε πιο ανθεκτικά φυτά με ξυλώδες κοτσάνι, όπως μαργαρίτες, ζέρμπερες και ντάλιες και απολαύστε έναν υπέροχο στολισμό.

Σας ευχόμαστε έναν τέλειο γάμο χωρίς απρόοπτα!