Τα κρυφά κόστη του γάμου

18375

Τα κρυφά κόστη του γάμου

Διαβάστε παρακάτω κάποια έξοδα που θεωρούμε μικρά και δεν τους δίνουμε σημασία!

Ενδιαφέρεστε;

  Συναινώ στην αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων μου.

  Όταν οργανώνετε έναν γάμο, έχετε σίγουρα αποφασίσει να ξοδέψετε κάποια χρήματα, τα οποία προσπαθείτε να υπολογίσετε από πριν, για να μην ξεφύγετε από το budget σας. Μέσα στους υπολογισμούς ανήκουν σίγουρα το κόστος του νυφικού, του κτήματος ή της αίθουσας του γάμου, των προσκλητηρίων και των δώρων στους κουμπάρους, όμως είναι και κάποια άλλα έξοδα που σχεδόν κανένα ζευγάρι δεν σκέφτεται και καταλήγει την επομένη να αναρωτιέται πώς μαζεύτηκαν μερικές εκατοντάδες ευρώ (ή και χιλιάδες στη χειρότερη περίπτωση) στην τελική σούμα. Αν, λοιπόν, δεν θέλετε να εκπλαγείτε δυσάρεστα το επόμενο πρωί, συνυπολογίστε και τα παρακάτω έξοδα στον αρχικό σας προϋπολογισμό.

  Καταρχάς μην υποτιμάτε τα μικροποσά που δίνετε στο ταχυδρομείο για τα προσκλητήρια. Αν, μάλιστα, πάτε αρκετές φορές, ούτε που θα το καταλάβετε πώς μαζεύτηκαν τόσα έξοδα. Αν θέλετε να τα αποφύγετε, βρείτε ευκαιρία να δείτε παλιούς σας φίλους και δώστε τους το προσκλητήριο χέρι με χέρι.

  Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι οι φόροι. Πολλά συμφωνητικά που υπογράφονται μεταξύ του ζευγαριού και των αιθουσών γάμου, του catering, του φωτογράφου και γενικώς όλων των επαγγελματιών δεν αναφέρουν πως στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ και άλλοι φόροι και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ξεκαθαρίστε το σε κάθε συμφωνητικό πως δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις που μπορούν να εκτινάξουν το λογαριασμό στα ύψη.

  Υπολογίστε επίσης και τα φιλοδωρήματα που θα δώσετε στους σερβιτόρους της δεξίωσης και σε κάποιους βοηθούς. Αν και δεν είναι υποχρεωτικά, είναι μια ευγενική κίνηση που θα δείξει τη γενναιοδωρία σας εκείνη τη μέρα της χαράς σας.

  Μην παραλείψετε βέβαια να προσθέσετε και το κόστος των δοκιμαστικών του χτενίσματος και του μακιγιάζ. Συνήθως συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό πακέτο, όμως αυτό πρέπει να το συζητήσετε με τον κομμωτή και το μακιγιέρ σας. Πάντως, μπορείτε να προγραμματίσετε να κάνετε τα δοκιμαστικά σε κάποια επίσημη φάση της όλης προετοιμασίας, όπως το στρώσιμο του κρεβατιού, έτσι ώστε να είστε και τότε στην τρίχα και να βγάλετε όμορφες φωτογραφίες.

  Τέλος, μεγάλο κρυφό έξοδο μπορούν να αποδειχτούν και οι μετακινήσεις και η διαμονή, αν η εκκλησία και πιο πολύ το κτήμα γάμου, το οποίο θα επισκεφθείτε αρκετές φορές για τις συνεννοήσεις και το στολισμό, είναι μακριά από το σπίτι σας. Αν, μάλιστα, θελήσετε να κλείσετε κάποιο δωμάτιο για εσάς ή μερικούς από τους καλεσμένους, μπορούν να προστεθούν μηδενικά, πριν καν το καταλάβετε!

  Θυμηθείτε, όμως, πως όσα κρυφά έξοδα και αν προκύψουν, δεν χρειάζεται να πελαγώνετε. Τα περισσότερα κτήματα και αίθουσες γάμου όπως και τα catering παρέχουν διευκολύνσεις στους πελάτες τους στους χαλεπούς καιρούς που βρισκόμαστε. Και φυσικά, υπάρχουν πολλές ιδέες για υπέροχο χειροποίητο στολισμό που θα κλέψει την παράσταση, θα αναδείξει το προσωπικό σας γούστο και θα κοστίσει ελάχιστα συγκριτικά με τις υπόλοιπες επιλογές. Μεράκι να υπάρχει, όρεξη και ενθουσιασμός και φυσικά αγάπη και ρομαντισμός ανάμεσα στο ζευγάρι και όλο αυτό θα δημιουργήσει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Αν, λοιπόν, με όλα τα παραπάνω κόστη και παρ’ όλες τις όποιες διευκολύνσεις, δεν σας βγαίνει το budget, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις για εσάς και το σύντροφό σας που μπορούν να εκπλήξουν τους καλεσμένους σας!